Rok 2010

První včelařské zkušenosti, první žihadla a objevování tajů včelaření... Velké děkuji s pokorou za provedení počátkem pane Vaško. 

Rok 2013

Světlo světa spatřily medový likér Včelaxa. K finálnímu produktu má ještě daleko, ale na takové to domácí cumlaní...výborné.

Rok 2014

Úspěšné zakončení včelařského vzdělání na SOU Blatná. S vyznamenáním. :-) Vzniká nápad vyrábět med s příměsí ovoce... V té době však spíše vzbuzuje usměv na rtech kolegů včelařů i veřejnosti. Včelaxa a první pozitivní účinky na bolest v krku, žaludeční těžkost...

Rok 2017

Na začátku bylo rozhodnutí opustit korporátní prostředí ve farmacii. Vyměnit zaměstnanecké jistoty s nejistotou podnikání a vydat se cestou, necestou. Vše  je tak jak má být. Jsem vděčný za to rozhodnutí. Našel jsem práci, která mě naplňuje. Práci, která má pozitivní dopad na životní prostředí. Pozitvní dopad na lidské zdraví. Práci v úzkém kontaktu s přírodou. Včelí produkty, medové delikatesy a byliny. Včelařství je o trpělivosti a lásce k přírodě. O zodpovědnosti k těm nádherným malým pilným tvorům. Včely inspirují.

Rok 2019

Vždy mě bavili receptury, přírodní prevence a řešení různých neduhů. Vše co včely produkují: med, propolis, pyl, mateří kašička tvoří pro člověka medikamenty a delikatesy v tom nejlepším slova smyslu. Je to přírodní lékárna, včelí úl je domácí lékarnička. Proto vznikají první medové delikatesy. Medové likéry Včelaxa a Čmelaxa po 4 letém vývoji mají svou finální tvář. Vzniká náše medové čatní Žihadlo. Na konci roku 2019 jedeme na první trhy. Bohužel jsme netušili, že nás krátce potom zastaví lockdown.

Rok 2022

Po náročném covidovém období se konečně rozjíždíme tak jak jsme si to plánovali. Mezi produkty konečně přidáváme medy s ovocem Ovoce v medu. Výživově perfektní ekvivalent marmelády. Medové likéry Včelaxa a Čmelaxa mají své příznivce, kteří nám hlásí další potizivní zkušenosti s močovými cestami, zuby, rekonvalescenci atp. Medové čatní (chutney) Žihadlo v prodejnách ve 4 krajích v CZ.